Minister Hoekstra test positief op het coronavirus

Wopke Hoekstra, die twee dagen geleden werd beëdigd tot minister van Buitenlandse Zaken, is positief getest op het coronavirus. Op Twitter schrijft hij dat hij een positieve testuitslag heeft ontvangen. „Ik blijf dus voorlopig in quarantaine”, aldus Hoekstra.

Eerder op de dag had een van de kinderen van Hoekstra een positieve test ontvangen. De minister was toen al in preventieve quarantaine gegaan. „De komende dagen werk ik vanuit huis”, schrijft hij verder. „Gelukkig heb ik geen klachten”. Een werkbezoek van Hoekstra aan de Franse stad Brest, dat voor de komende dagen gepland stond, is vanwege de testuitslag afgeblazen.

WBHoekstra Wopke Hoekstra Helaas heb ik een positieve testuitslag ontvangen. Ik blijf dus voorlopig in quarantaine. De komende dagen werk ik vanuit huis. Gelukkig heb ik geen klachten. 12 januari 2022 @ 22:49

Volgen

Welkom in een nieuw blog

Welkom in dit blog, waar de redactie van NRC het nieuws verslaat over de coronacrisis. Het OMT komt vandaag waarschijnlijk met een advies aan het kabinet over de coronamaatregelen. Vrijdag volgt een persconferentie.Source link