De clubs uit de Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL mogen een tijdelijke schaduwselectie samenstellen met spelers die kunnen invallen in het geval van veel coronabesmettingen. De NHL hoopt zo te voorkomen dat het competitieprogramma verder wordt verstoord. Al bijna zeventig wedstrijden moesten deze weken uitgesteld worden vanwege de golf aan coronabesmettingen binnen de NHL-teams.

De NHL en de spelersvakbond NHLPA hebben daarom besloten dat de clubs naast hun vaste selectie van 23 spelers een extra ploeg mogen vormen, de zogeheten ’taxi-selectie’. Die ploeg bestaat uit maximaal zes ijshockeyers die voorlopig meetrainen en meereizen met de A-selectie. Zij kunnen een speler die positief test op het coronavirus direct vervangen. Deze tijdelijke schaduwselecties blijven tot de All Star-wedstrijd van begin februari bestaan.

De NHL hoopt zo te voorkomen dat wedstrijden uitgesteld moeten worden of dat clubs met uitgedunde selecties op het ijs komen te staan. De organisatie van de grootste ijshockeycompetitie ter wereld besloot afgelopen week al om geen NHL-spelers vrij te geven voor de Olympische Spelen van februari in Beijing. “Helaas is dat niet mogelijk. Het competitieschema is daarvoor nu al te ernstig verstoord.”

ANPSource link