Aanleiding voor de massale testafname was het aantal besmettingen dat opliep in heel Nederland. Iedereen die positief is getest, zit nu in een apart gedeelte van de Zeelandhallen. “Zij zitten in een eigen slaapstraat met apart toiletgebouw en douches”, zegt een woordvoerder van het COA.

Op terrein blijven

Alle bewoners moeten daarnaast op het terrein blijven tot het nieuwe testmoment, aanstaande vrijdag, en dragen tot die tijd binnen een mondkapje.
 

Iedereen in de noodopvang in Goes is bij binnenkomst negatief getest op Covid-19. “Dus ze hebben de besmetting ergens in het Zeeuwse opgepakt. Maar als je op een kluitje leeft in een hal dan is dat de kans dat het virus om zich heen grijpt, groot.”

Voor zover bekend is nog niemand van de positief geteste mensen opgenomen in het ziekenhuis.Source link