Een Litouwse deelnemer aan de Olympische Spelen heeft positief getest op het coronavirus. Dat gebeurde in Hiratsuka, ten westen van Tokio. Ook een lid van de Israëlische sportdelegatie werd positief bevonden, bij aankomst op luchthaven Haneda in Tokio. Japanse media melden dat, zonder verdere details te geven.

Alle sporters en begeleiders worden bij aankomst in Japan getest. Een Oegandese atleet en een coach uit dat land testten vorige maand ook al positief, net als een Servische sporter deze maand.

Donderdag werd besloten dat de Olympische Spelen in Tokio worden afgewerkt zonder publiek. De Japanse minister van Volksgezondheid Norihisa Tamura zegt dat hij het spijtig vindt voor de atleten, maar dat de beslissing om de fans weg te houden de juiste was. “Blijf alsjeblieft thuis deze Olympische Spelen en deel die opwinding met gezinnen thuis”, zei hij op een persconferentie.

ANPSource link