De vader van Daniël heeft voor zijn overlijden een tijd in het ziekenhuis in Tilburg gelegen. Hij heeft negentig dagen op de ic doorgebracht, waarvan zeventig aan de beademing. Omdat het beter leek te gaan, mocht hij naar de longafdeling. Maar plotseling ging het begin dit jaar toch mis.

Oproep

“In die tijd hebben we Daniël ook regelmatig gesproken”, vertelt verpleegkundige Marion van Bergeijk van de longafdeling aan EditieNL. Na het overlijden van zijn vader vertelde Daniël spontaan over zijn wens: veel kaartjes voor zijn verjaardag ontvangen. “Dat wilden we graag voor hem regelen, dus plaatsten we een paar weken geleden een oproep op social media.”

Tot nu toe leverde dat wel wat kaartjes op, maar niet zoveel als gehoopt. “Gisteren hadden we een halve doos vol, maar die willen we eigenlijk helemaal vullen.”

Opvrolijken

Over twee weken gaat ze met twee collega’s de kaartjes aan hem overhandigen. “Het is zo’n heftige tijd voor hem en zijn moeder. Ik hoop Daniël hiermee ondanks het verlies toch een beetje op te vrolijken. Dat is waar het allemaal om gaat.”

De kaartjes voor Daniël mogen naar het volgende adres: Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis t.a.v. Marion van Bergeijk, afdeling longgeneeskunde F1/F3, Postbus 90151, 5000 LC TilburgSource link