Fajahs filmpje zou moeten bewijzen wat er echt gebeurt. ‘Zo wordt er angst gecreëerd door de media’, stelt ze. De presentatrice deelt een filmpje die Boris Lange heeft gemaakt op het Leidseplein, waarop ambulancemedewerkers poseren in beschermende kleding bij een ambulance. Fajah meent dat de media ‘angstzaaien tijdens hun live-uitzendingen’, maar ’s avonds ‘stiekem gewoon borrels’ houden. ‘Als je om je heen kijkt, is er niemand die zich aan de regels houdt.’

Voor Fajah gaat het er niet in dat ‘er tijd is om zo’n foto te maken’ en zegt dat ‘genoeg over de echte noodsituatie’. ‘Het is tijd om wakker te worden en ik zie godzijdank dat steeds meer mensen dat doen’, vindt ze. Maar de presentatrice wil wel iets duidelijk maken: ‘Ik ontken geen corona. Ik heb het net zelf voor de derde keer gehad. De laatste keer was best vervelend met ademhalen, maar de overige twee keer was ik alleen moe.’ Ook haar dochter en nichtje hebben het gehad en ze is zes mensen verloren aan het virus. 

Het filmpje roept veel reacties op bij Fajahs volgers. ‘Hou toch op, stoker’, laat er eentje achter onder de video. ‘Jammer dat je dit soort stemmingmakerij deelt. Je bent meer dan dit’, aldus een ander. ‘Ik vind het heel triest dat je dit soort dingen post en je mensen daarom aanspoort om tegen alle regels in te gaan. Hoe moeilijk is het om gewoon eens aan anderen te denken en te doen wat er gevraagd wordt?’ laat een derde weten. Naast kritiek krijgt Fajah ook veel bijval van haar volgers. 

Wie het wel eens zal zijn met Fajah is Thierry Baudet. De FvD-lijsttrekker wil van álle coronamaatregelen af, vertelt hij in het filmpje hieronder. Source link