De rechtszaak tegen R. Kelly in New York is opnieuw verschoven naar een latere datum. De zanger, die wordt verdacht van sekshandel en fraude, zou eigenlijk in april moeten voorkomen maar dat achtte een rechter in de staat niet realistisch in verband met de coronacrisis. Ze verzette de zaak naar 9 augustus.

Eerder werd de zaak die in Chicago loopt tegen de 47-jarige r&b-artiest ook al uitgesteld. Robert Kelly zit in die stad vast in afwachting van de verschillende juridische procedures die tegen hem zijn aangespannen. Die draaien allemaal om seksuele en psychologische mishandeling.

De aanklagers in New York stellen dat de onderneming van Kelly die officieel zijn muziek moest promoten, ook meisjes en vrouwen ronselde. Die zou hij vervolgens bij hem in hebben laten trekken, waarna ze het huis niet meer zonder toestemming mochten verlaten en geen contact meer mochten hebben met vrienden en familie. Ze werden daartoe gechanteerd met expliciet beeldmateriaal dat de zanger van hen opnam.

Het OM vroeg de rechter eerder om anonimiteit voor de juryleden in de zaak. Dat werd toegewezen. De leden zullen worden afgezonderd van de buitenwereld zodat zij niet worden beïnvloed door nieuwsberichten over de zaak en niet benaderd kunnen worden door Kelly of zijn handlangers.

De aanklagers hadden daarop aangedrongen omdat de zanger volgens hen in het verleden vaker geprobeerd heeft om juryleden en andere betrokkenen bij zijn rechtszaken de mond te snoeren.Source link