Volgens het protocol van La Liga gaan de twee positief geteste personen in zelfisolatie. Vaochtend zullen alle spelers en begeleiders van de A-selectie een extra testronde ondergaan.

Training uitgesteld

De training van vandaag, in de aanloop naar de uitwedstrijd morgen tegen Athletic Bilbao, is uitgesteld. Ook het gebruikelijke persmoment gaat niet door op het eerder geplande tijdstip. Beide activiteiten worden vermoedelijk later vandaag alsnog afgewerkt.

Naast Koeman behoren onder anderen Alfred Schreuder en de Zweed Henrik Larsson tot de technische staf van Barcelona.

Koeman eerder besmet

Vorige zomer onthulde Bartina Koeman, de vrouw van de toenmalige bondscoach Ronald, in het tijdschrift Libelle dat het echtpaar samen besmet was geraakt met het coronavirus.

“Onze coronatest was negatief, maar vervolgens hebben we een bloedtest gehad en bleken er bij ons allebei antistoffen in het bloed te zitten”, liet Bartina Koeman weten. “Bij Ronald meer dan bij mij. Hij is er ook heel ziek van geweest, mijn klachten waren milder.”Source link