In de Chinese stad Wuhan werd woensdag- op donderdagnacht (lokale tijd) het nieuwe jaar ingeluid alsof de wereld niet gebukt gaat onder een pandemie. China heeft het virus dusdanig goed onder controle, dat mensenmassa’s op straat kunnen feesten.

Feestvierders verzamelden zich langs de oever van de Yangtze-rivier voor een lichtshow.

Feestvierders verzamelden zich langs de oever van de Yangtze-rivier voor een lichtshow.

Foto: ANP

Alleen de massaal gedragen mondkapjes doen denken aan het virus dat in Wuhan ontstond en de hele wereld dit afgelopen jaar tot stilstand bracht.

Alleen de massaal gedragen mondkapjes doen denken aan het virus dat in Wuhan ontstond en de hele wereld dit afgelopen jaar tot stilstand bracht.

Foto: ANP

Ook de nachtclubs zijn gewoon open.

Ook de nachtclubs zijn gewoon open.

Foto: ANP

Op verschillende pleinen in de stad verzamelden zich duizenden mensen, onder meer om om middernacht ballonnen op te laten en bellen te blazen.

Op verschillende pleinen in de stad verzamelden zich duizenden mensen, onder meer om om middernacht ballonnen op te laten en bellen te blazen.

Foto: ANP

Een Reuters-correspondent heeft de indruk dat feestvierders niet echt bang zijn voor het virus. Wel zijn ze “voorzichtig”, zeggen sommigen.

Een Reuters-correspondent heeft de indruk dat feestvierders niet echt bang zijn voor het virus. Wel zijn ze “voorzichtig”, zeggen sommigen.

Foto: ANP

Ruim een jaar na de opmars van het virus is het leven in de Oost-Chinese miljoenenstad grotendeels weer normaal. Daar kwam echter wel maandenlang een van de strengste lockdowns ter wereld aan te pas. Sinds mei zou er (volgens de autoriteiten) geen enkele lokale besmetting meer hebben plaatsgevonden.

Ruim een jaar na de opmars van het virus is het leven in de Oost-Chinese miljoenenstad grotendeels weer normaal. Daar kwam echter wel maandenlang een van de strengste lockdowns ter wereld aan te pas. Sinds mei zou er (volgens de autoriteiten) geen enkele lokale besmetting meer hebben plaatsgevonden.

Foto: ANP

Precies een jaar geleden, op 31 december 2019, ontving de Wereldgezondheidorganisatie (WHO) een eerste melding van wat toen nog een mysterieuze longontsteking werd genoemd. Ook infectieziektenmonitor ProMED deed er verslag van.

Precies een jaar geleden, op 31 december 2019, ontving de Wereldgezondheidorganisatie (WHO) een eerste melding van wat toen nog een mysterieuze longontsteking werd genoemd. Ook infectieziektenmonitor ProMED deed er verslag van.

Foto: ANPSource link