Het stel uit Michigan overleed vorige week aan de gevolgen van het coronavirus. “Ze deden werkelijk alles samen”, vertelt één van hun twee dochters, Joana Sisk. “In die zin is het dus niet zo verbazingwekkend dat ze ook samen zijn gestorven.”

‘Moeder eerst’

Omdat de twee op precies hetzelfde moment overleden, wist zorgpersoneel niet wie eerst was. Daarom werd het moment van sterven in dezelfde minuut geregistreerd: om 16.23 uur ’s middags (lokale tijd). “Iedereen die hen kent weet wel beter”, vertelt Sisk. “Moeder was eerst. Zij was de baas.”

In de Verenigde Staten zijn meer dan 270.000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Omdat het aantal ziekenhuisopnamen op blijft lopen, vrezen infectiedeskundigen dat het dodental snel verder zal stijgen.

Verpleegkundige

Ook Patricia en Leslie werden opgenomen in het ziekenhuis, waar ze een week hebben gelegen totdat ze overleden. Leslie werkte tijdens haar leven als verpleegkundige. “Ook vanuit de hemel zal mijn moeder levens blijven redden”, denkt Sisk. “Dat betekent zoveel voor mij.”Source link