Grassley liet gisteren al weten dat hij in quarantaine ging. Dat deed hij nadat hij in nauw contact was geweest met iemand die besmet bleek met het coronavirus. Niet veel later meldde hij dat ook hij besmet is met het virus.

Eretitel

De 87-jarige Grassley draagt de eretitel president pro tempore in de Amerikaanse senaat, omdat hij er het langst heeft gediend. Als vicepresident Mike Pence niet aanwezig kan zijn bij een Senaatsvergadering, zit Grassley de Senaat voor.

Ook is de senator de derde in lijn van presidentiële opvolging, na vicepresident Mike Pence en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi.

Grassley werd in 1974 verkozen tot lid van het Huis van Afgevaardigden en maakt sinds 1980 deel uit van de Senaat. Omdat hij gisteren in quarantaine ging kon hij niet aanwezig bij de stemming in de Senaat.

De laatste keer dat Grassley een stemming mistte, was 27 jaar geleden, toen hij moest ondersteunen bij overstromingen in zijn staat.

‘Houd elkaar gezond’

Eerder deze week sprak Grassley nog zonder mondkapje voor de Senaat. Hij schrijft dat hij vanuit huis blijft werken voor de inwoners van Iowa. “Ik voel me goed en wil iedereen bedanken voor de beterschapswensen. Volg alle coronamaatregelen op, zo houden we elkaar gezond.”Source link