Dj Jeroen van Rooijen zag tijdens de eerste lockdown zijn hele agenda leeggeveegd worden. Hij sprak erover met Boris Kloek, een saxofonist met wie hij al jarenlang optredens verzorgt op bruiloften, feesten en partijen. “Hij kreeg de vraag of hij iemand kon verrassen met een klein tuinfeestje op een verjaardag. Ik kreeg ongeveer tegelijkertijd een soortgelijke aanvraag.”

Verrassing

Zo kwamen ze op het idee om coronaproof feestjes te organiseren. “We dachten: we hebben een bus, zetten daar wat spullen in, rijden naar iemands huis en dan duikt de saxofonist eruit. Een echte verrassing.” Het concept blijkt een groot succes. “We hebben inmiddels honderd van deze feestjes per maand.”

Ze hebben gedurende de coronaperiode steeds opnieuw hun concept moeten aanpassen. “We hebben bijvoorbeeld ook zittende bruiloftsfeesten gedaan. Op dit moment mogen er buiten maar vier mensen bij elkaar zijn, dus hebben we een toevoeging: andere mensen kunnen langs komen rijden in hun eigen auto en krijgen dan een confettikanon. We houden ons altijd strikt aan de maatregelen en vragen mensen van tevoren om dat ook te doen.”

Maatregelen

Van Rooijen merkt dat dat niet voor elke groep even vanzelfsprekend is. “In het begin kwamen we ook weleens op een ‘fuck corona’-feest. Dat is niet de bedoeling. We willen graag een feestje vieren, maar wel binnen de richtlijnen. We beginnen ieder stoepfeestje dan ook met het nummer ‘Anderhalf’ van Ali B.”

Van Rooijen heeft voor de komende periode al veel nieuwe ideeën. “In de sinterklaasperiode komt de beatpiet in de bus langs. En we hebben een Sinterklaas. Ik vind het allemaal zo leuk, dat ik denk dat we ook na corona hiermee doorgaan.”

Vanavond in de uitzending van EditieNL zijn we live bij een verrassingsfeestje. Om 18.15 uur op RTL 4.Source link