Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje en Danilho Doekhi hebben positief getest op het coronavirus, zo maakt de KNVB zondag bekend. Het duo reist daardoor niet mee naar Larnaca voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Cyprus van dinsdag.

De positieve testuitslag bij Van de Looi en Doekhi werd zaterdagavond bekend. De 48-jarige trainer en de 22-jarige verdediger van Vitesse zijn direct naar huis gegaan. Volgens de KNVB zijn ze klachtenvrij, maar volgen ze de RIVM-richtlijnen op door 72 uur in quarantaine te gaan.

Assistent-trainer Marcel Groninger neemt de taken van Van de Looi voorlopig over bij Jong Oranje. Voor Doekhi wordt geen vervanger opgeroepen.

Ook Cody Gakpo zal niet met Jong Oranje afreizen voor het duel met Jong Cyprus. De PSV-aanvaller heeft te veel last van een bovenbeenblessure. Gakpo wordt eveneens niet vervangen in de selectie.

Het duel tussen Jong Cyprus en Jong Oranje begint dinsdag om 18.00 uur (Nederlandse tijd).Source link