Acht stafleden van Vitesse, onder wie hoofdtrainer Thomas Letsch, zijn donderdag positief getest op het coronavirus. Technisch directeur Johannes Spors neemt samen met Edward Sturing en Nicky Hofs voorlopig de honneurs waar.

De selectie en staf van Vitesse werden vrijdag getest voor de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk en toen bleek alleen assistent-trainer Joseph Oosting het COVID-19-virus onder de leden te hebben. Dinsdag werd iedereen opnieuw getest en toen bleek dat nog veel meer leden van de technische staf besmet zijn.

Het gaat, naast Letsch en Oosting, om Jan Fiesser, Rein Baart, Jan van Norel, Tim Arends, Dennis van der Meulen en Jos Kortekaas, de coördinator medische zaken en fysiotherapeut. Zij gaan de komende periode in thuisquarantaine.

Naar aanleiding van de besmettingen nam Vitesse contact op met de KNVB, die dispensatie verleende aan technisch directeur Spors, Sturing en Hofs om de honneurs voorlopig waar te nemen. De Arnhemmers spelen zaterdag een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (aftrap 18.45 uur).

Dit bericht wordt aangevuld.Source link