Zeventien artsen en verpleegkundigen van het Haaglanden Medisch Centrum zijn positief getest op het coronavirus, meldt het ziekenhuis op zijn website.

Afgelopen weekend bleken tien zorgmedewerkers op de afdeling hartbewaking en de verpleegafdeling cardiologie besmet te zijn geraakt met het virus. Daarop heeft het HMC besloten om alle medewerkers die klinisch cardiologisch werk verrichten en alle patiënten op de verpleegafdeling een coronatest te laten doen.

Uiteindelijk zijn zeventien artsen en verpleegkundigen positief getest, evenals een patiënt. De bron van de besmettingen is moeilijk te achterhalen, aldus het HMC. “Daarom focussen we ons op maatregelen om de kans op besmetting nog verder terug te dringen en de continuïteit van de zorg en de veiligheid voor patiënten en medewerkers te waarborgen.”

Sinds maandag dragen alle medewerkers in het HMC een mondmasker bij zorgverlening binnen 1,5 meter. Het ziekenhuis benadrukt dat de zorg doorgaat en dat de veiligheid gewaarborgd kan worden.Source link