Dat gebeurde in de stad Hillsboro. Honderden mensen stonden in de rij voor de bank, toen een man in ‘een luxe sportwagen’ aan kwam rijden. Die baalde ervan dat de mensen de pinautomaat blokkeerden. 

Mensen in de rij legden uit dat ze er stonden om de corona-bijstand aan te vragen. “Oh, hebben jullie hulp nodig?”, vroeg hij. Daarop pakte de man een stapel bankbiljetten van 100 dollar.

“Hij begon de briefjes uit de delen aan mensen in de rij. Hij zei: hier, neem maar”, vertelt een van de mensen aan de lokale zender KOIN. Het is niet duidelijk hoeveel geld de man precies heeft uitgedeeld, maar hij zou een wikkel van de stapel biljetten hebben getrokken. Dat zou volgens getuigen betekenen dat het in ieder geval om 100 biljetten, dus 10.000 dollar ging.

500 dollar hulp

De staat Oregon heeft een regeling om mensen die hard getroffen zijn door het virus 500 dollar te geven. Volgens KOIN leidde dat tot lange rijen bij banken in de staat. Daar kunnen mensen een aanvraag doen voor het hulppakket.

De onbekende man zou niet op bankjes hebben gewacht. Na het uitdelen van het geld ‘reed hij gewoon weg’, zeggen getuigen. Daarom doen ze hun verhaal aan de zender. “Iedereen in de rij wil hem bedanken, hij is een held.”Source link