Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.

De Britten en de EU onderhandelen (spreek uit: ruziën) weer verder over de handelsdeal die nu wel echt snel van de grond moet komen. Voor de zomer verliepen de onderhandelingen (zoals we het gewend zijn) dramatisch stroef. De kampen kunnen het maar niet eens worden over een gelijk speelveld voor bedrijven, visserij en buitenlandse samenwerking, om maar eens wat te noemen.

Voor tv-zenders is de coronacrisis ook maar niks. In het eerste halfjaar daalden de advertentie-inkomsten met 91 miljoen euro (23 procent). Geen wonder: een paar maanden lang wilde er haast niemand adverteren. De advertentieruimte die wel werd verkocht, ging voor bodemprijzen van de hand.

In de VS houden de Democraten hun conventie waar donderdag Joe Biden officieel benoemd wordt als presidentskandidaat. Het feestje is wel een stuk saaier dan in andere verkiezingsjaren. Het grootste deel gaat via de videoverbinding, en zelfs het feestvarken zelf reist niet af naar Milwaukee om de nominatie in ontvangst te nemen.

Wat zie je terug van corona op de huizenmarkt? Bedrijven, de arbeidsmarkt, de economie: allemaal zijn ze hard geraakt door de coronacrisis. Maar de huizenmarkt, die lijkt haast wel immuun te zijn voor de gevolgen van de pandemie. Er zijn vooralsnog maar weinig signalen dat huizenkopers voorzichtiger zijn geworden, zo blijkt uit de Huizenindex van RTL Z. We bespreken het met hoogleraar woningmarkt Peter Boelhouwer. Om 14:30 op televisie, en natuurlijk op onze website en app.

Wil je altijd als eerste op de hoogte zijn van het laatste economische nieuws? Download dan onze app en zet de pushmeldingen aan. Klik daarvoor rechtsonder in de app op ‘Meer’, selecteer ‘Meldingen’ en klik bij ‘Economie’ op ‘Alle nieuwsalerts’.

Dit werd gisteren het meest gedeeld: Het CPB lanceerde gisteren een mooie test om te bepalen of je een glashalfvol- of een glashalfleegpersoon bent. De economie krimpt dit jaar naar verwachting iets minder hard dan gevreesd, maar met een beetje pech duurt de recessie juist veel langer. Kies maar!

Wij vinden dat je dit ook wel even moet lezen: En alsof er nog niet genoeg onzekerheid is, staan ook de pensioenen nog steeds op de tocht. De grote fondsen staan er zo beroerd voor, dat korten – ondanks de tijdelijk versoepelde eisen – steeds aannemelijker wordt.

Dit mag je vanavond niet missen: In het nieuwe RTL Z-programma Humberto Onderneemt, gaat Humberto Tan op zoek naar de mooiste ondernemersverhalen van Nederland. In de eerste aflevering gaat hij op bezoek bij een van ’s werelds bekendste en succesvolste Nederlanders: André Rieu. 20:30 uur, RTL Z.

En dit zou wel eens langs kunnen komen bij de koffieautomaat:

P.S. Dit jaar is er sprake van historische krimp, in 2021 gaan we alweer groeien, zeggen economen. Maar hopen op snel economisch herstel is een recept voor teleurstellingen, schrijft Hans Stegeman.

Elke ochtend als eerste deze update in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de Z First nieuwsbrief.Source link