Sergio Pérez maakt komend weekend zijn rentree in de Grand Prix van Spanje. De coureur van Racing Point testte donderdag negatief op het coronavirus en heeft zodoende toestemming gekregen om in actie te komen in Barcelona.

De dertigjarige Pérez testte twee weken geleden nog positief en moest daardoor de Grand Prix van Groot-Brittannië aan zich voorbij laten gaan. Vorige week bleek de Mexicaan het COVID-19-virus nog steeds onder de leden te hebben, waardoor hij ook de tweede race op Silverstone moest laten schieten.

In beide races werd Pérez vervangen door Nico Hülkenberg. De 32-jarige Duitser kon in de GP van Groot-Brittannië vanwege problemen aan zijn auto niet meedoen aan de race, maar vorige week nam hij revanche op Silverstone door als zevende te eindigen.

Het is nog niet bekend hoe de toekomst van Hülkenberg eruitziet. De Duitser, die het ondankbare record van de meeste starts zonder podiumplek op zijn naam heeft staan, reed de afgelopen jaren voor Renault in de Formule 1.

Pérez eindigde de eerste drie races van het seizoen (twee in Oostenrijk en de Grand Prix van Hongarije) in de top zeven. Hij veroverde tot dusver 22 punten voor de WK-stand, 6 minder dan zijn Canadese teamgenoot Lance Stroll, die twee Grands Prix meer heeft verreden.

De Grand Prix van Spanje begint zondag om 15.10 uur. Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton is de titelverdediger op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar Max Verstappen vorig jaar als derde finishte.

Starttijden GP Spanje
Eerste training: vrijdag 11.00 uur
Tweede training: vrijdag 15.00 uur
Derde training: zaterdag 12.00 uur
Kwalificatie: zaterdag 15.00 uur
Race: zondag 15.10 uurSource link