Volgens de minister, Mikhail Murashko, worden artsen en leraren als eersten ingeënt. Eerder deze week werd bekend dat het eerste potentiële Russische coronavaccin, dat zou zijn ontwikkeld door een onderzoeksinstantie van de staat, in augustus de wettelijke goedkeuring krijgt. Het zou dan snel daarna aan gezondheidswerkers worden toegediend.

‘Rusland gaat de eerste zijn’ 

De directeur van het overheidsfonds dat achter het Russische vaccinatieonderzoek zit, noemde het een ‘Spoetnik-moment’. Tegen CNN zei hij: De Amerikanen waren verbaasd toen ze de Spoetnik-satelliet hoorden bliepen. Hetzelfde geldt voor dit vaccin: Rusland gaat de eerste zijn.”

CNN meldde eerder deze week al dat het vaccin ontwikkeld is door het Gamaleya Instituut in Moskou. Het is onduidelijk hoe veilig en effectief het vaccin is. Maar inmiddels hebben al meer dan twintig landen interesse getoond in het vaccin, meldt CNN op basis van Russische bronnen.

Meer dan 14.000 doden

Het aantal coronadoden in Rusland is inmiddels de 14.000 overschreden. Het aantal geregistreerde personen met een besmetting is ruim 845.000. Van hen zijn er meer dan 646.000 hersteld.Source link