Het dubbele IndyCar-raceweekend op het Mid-Ohio Sports Car Course van komend weekend is uitgesteld. Vanwege het coronavirus heeft de organisatie van de Amerikaanse raceklaase de races verplaatst naar september of oktober.

De IndyCar zou komend weekend twee races rijden op het circuit van Mid-Ohio, maar vanwege de lokale maatregelen omtrent het coronavirus ziet de organisatie af van dat plan. Nu het aantal coronabesmettingen ook in Ohio weer toeneemt, heeft de staat namelijk besloten dat bijeenkomsten met grote groepen mensen voorlopig verboden zijn. De races in Mid-Ohio zouden daardoor zonder fans verreden moeten worden, wat de promotor van beide races met een financieel probleem zou opzadelen aangezien diens races in Toronto en Portland eerder al van de IndyCar-kalender werden geschrapt.

In de hoop dat fans later dit jaar alsnog welkom zijn bij de races in Mid-Ohio, heeft de IndyCar-organisatie besloten om het raceweekend tot nader order uit te stellen en eventueel in te halen in september of oktober. De voorlopige IndyCar-kalender telt daardoor momenteel slechts 12 races, terwijl het kampioenschap als doel heeft gesteld om dit jaar minimaal 14 races te organiseren.

Met het uitstellen van de races in Mid-Ohio, is de Indianapolis 500 op 23 augustus nu de eerstvolgende race op de IndyCar-kalender.

 

RTL GPSource link