De verpleegkundigen van haar verzorgingstehuis in het Britse York hadden haar al opgegeven. Twee weken nadat Andrew het coronavirus had opgelopen, werd ze voor de laatste fase van haar leven naar een speciale afdeling vervoerd. Maar tot verrassing van het personeel herstelde ze alsnog.

Afscheid dochter  

“Mijn moeder is altijd een vechter geweest”, sprak haar 57-jarige dochter Michele tegen het Britse Yahoo! News. De twee hadden zelfs al afscheid genomen. “Zoals veel mensen die de oorlog hebben meegemaakt, geeft ze niet snel op. Die eigenschap heeft ze tot de dag van vandaag. Ze zou zich niet door het coronavirus laten verslaan.”

De 99-jarige Andrew heeft inmiddels een leven als een speelfilm achter de rug. In de Tweede Wereldoorlog werkte ze voor het Britse leger in een communicatiecentrum. Na de oorlog werd ze gestationeerd in Düsseldorf. Daar zou ze volgens haar dochter het slachtoffer zijn geweest van een moordaanslag. 

Auto-ongeluk

De dochter van het gezin waarbij Andrew inwoonde zou een nazi zijn geweest en zou een chauffeur hebben getipt over de Joodse achtergrond van de gast van haar familie. De man, ook een nazi, zou haar met een bewust auto-ongeluk om het leven hebben willen brengen.   

Later in haar leven, nu als stewardess, overleefde Andrew een vliegtuigongeluk in Libië. In de jaren 70 kreeg ze borstkanker, waarvan ze wist te genezen. 

Andrew, die in november honderd jaar wordt, lijdt aan dementie. “Helaas kan ze niet herinneren wat ze gepresteerd heeft”, zegt haar dochter Michele. “Maar we vieren haar herstel samen met haar en de familie.” Source link