Mexico noteert zondag 276 nieuwe overledenen besmet met het coronavirus. Daarmee komt het totale dodental door het coronavirus op 35.006, waarmee Mexico meer doden telt dan Italië.

Mexico wordt daarmee het vierde land ter wereld qua overledenen door het coronavirus. Alleen in het Verenigd Koninkrijk (44.904), Brazilië (72.100) en de Verenigde Staten (135.171) ligt het aantal sterfgevallen hoger.

Het aantal Mexicaanse besmettingen liep zondag met 4.482 op naar 299.750. Het coronavirus is nog volop actief in Mexico, net als in de rest van Latijns-Amerika.

Mexico ging vanwege het virus op 23 maart voor een deel in lockdown, maar veel coronamaatregelen zijn inmiddels alweer versoepeld. Daardoor mogen de meeste Mexicanen sinds begin juli alweer naar hun werk.

Gezondheidsexperts zeggen dat die versoepelingen te vroeg zijn toegestaan, waardoor het virus nu volop om zich heen slaat in het land. Zij vrezen ook dat het daadwerkelijk aantal sterfgevallen en besmettingen door het virus in werkelijkheid veel hoger ligt dan nu is vastgesteld.Source link