De woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin, Dmitry Peskov, is besmet met het nieuwe coronavirus. Dat heeft hij dinsdag tegen tegen verschillende Russische persbureaus gezegd.

© REUTERS

Volgens een woordvoerder van het Kremlin wordt Peskov in het ziekenhuis behandeld. Details zijn verder niet bekendgemaakt. Peskov werkt al een tijdje vanuit huis.

Peskov behoort tot de naaste kring van de Russische president. Hij heeft herhaaldelijk bevestigd dat Poetin gezond is en ook regelmatig wordt getest. Poetin stuurt zijn land aan vanuit zijn residentie in de Moskouse voorstad Novo-Ogarjovo.

Volgens persbureau TASS heeft Peskov een maand geleden Poetin voor het laatst gesproken.

Ruim twee weken geleden werd bekend dat premier Michail Misjoestin de ziekte Covid-19 had opgelopen. Ook de minister van Bouw Vladimir Jakoesjov en de minister van Cultuur Olga Ljoebimova zijn besmet geraakt. Misjoestin is herstellende, zo wordt gezegd.Source link