Een 113-jarige Spaanse, voor zover bekend de oudste persoon van het land, is hersteld van het om zich heen grijpende coronavirus. Maria Branyas, die al twintig jaar in een verzorgingstehuis in de plaats Olot woont, raakte in april besmet. In haar kamer moest ze in quarantaine.

© Twitter
Mario Branyas (113) overleefde de Spaanse grieppandemie en nu ook het rondwarende coronavirus.

„Ze heeft de ziekte overleefd en maakt het goed”, laat het verzorgingstehuis weten. In het verzorgingstehuis van Branyas zijn meerdere besmettingsgevallen bekend.

De stokoude vrouw zat wekenlang in isolatie. Alleen één verzorgster met beschermende kleding mocht bij haar in de buurt komen. Branyas zegt zo oud te zijn omdat ze het geluk heeft over „een goede gezondheid” te beschikken.

Levensloop

Branyas werd in 1907 in de Verenigde Staten geboren. Daar werkte haar vader als journalist. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vertrok ze per schip naar Spanje. Daar maakte ze de Spaanse grieppandemie mee (1918-1919), net als de burgeroorlog in het land (1936-1939).Source link