© Copyright ANP 2020
Bijna 26.000 doden door coronavirus in Frankrijk

PARIJS (ANP/RTR) – Het dodental door de uitbraak van het coronavirus in Frankrijk is met 278 gestegen naar 25.809. Frankrijk heeft nu in totaal 8 sterfgevallen minder gemeld dan buurland Spanje, waar 25.817 coronapatiënten zijn overleden. Daar steeg het dodental woensdag met 204.

Spanje en Frankrijk behoren tot de landen die het zwaarst zijn getroffen door de pandemie. Inmiddels wordt wel de druk op de Franse ziekenhuizen minder. Het aantal patiënten op de intensive care neemt al enige tijd af. Er liggen nu nog 3147 mensen, 283 minder dan een dag eerder. Dat is de grootste afname in weken. Op het hoogtepunt van de crisis lagen nog 7148 patiënten op de Franse ic’s.

Ook het totale aantal patiënten dat vanwege het coronavirus in het ziekenhuis ligt, blijft dalen. Het ging woensdag nog om 23.983 mensen.Source link