Marcel van Roosmalen en Eva Hoeke zouden in augustus gaan trouwen, maar dat zal mede door de coronacrisis niet doorgaan. Dat zegt de columnist in Trouw.

“En het geld is op. Het vertrouwen in de toekomst moet eerst maar eens herwonnen worden”, zegt Van Roosmalen gekscherend.

De 52-jarige auteur noemt Hoeke, ook columnist, zijn droomvrouw: “Ik kan me er nog altijd over verbazen dat ik iets met haar heb gekregen.” Samen hebben ze twee kinderen, maar Van Roosmalen kan door zijn werkverplichtingen niet zo vaak bij zijn gezin zijn als hij zelf graag zou willen.

“Ik heb mezelf in een positie gewrongen waarin ik geld moet verdienen en vind dat het maar op één manier kan, waardoor ik vaak afwezig ben omdat ik weer zonodig iets moet voorstellen ergens.

‘Die man had ik willen zijn’

Daarom kijkt hij soms met nijd naar mannen die volgens het ‘huisje, boompje, beestje’-principe leven.

“Ik lach om de man die als een soort eeuwige, middelbare scholier van vakantie naar vakantie leeft, die met vrouw en kinderen in een keurig rijtjeshuis woont, af en toe iets te veel drinkt op een feestje maar dan de volgende dag lekker een snipperdagje opneemt (…), maar eigenlijk ben ik gewoon jaloers. Die man had ik willen zijn. Tevreden met bijna niets. Maar nee, ik wil iets betekenen, gezien worden, mezelf waarmaken. Ik wil altijd meer.”Source link