© Copyright ANP 2020
Inwoners India moeten langer binnen blijven vanwege coronavirus

MUMBAI (ANP/BLOMBERG) – De ongeveer 1,3 miljard inwoners van India zullen na 4 mei in elk geval nog twee weken binnen moeten blijven vanwege de coronacrisis, al worden hier en daar de maatregelen versoepeld. Het Indiase ministerie van Binnenlandse Zaken maakte vrijdag bekend dat de lockdown wordt verlengd met twee weken.

Reizen tussen de staten blijft daardoor voorlopig verboden. In gebieden waar geen nieuwe infecties worden gemeld, worden de beperkingen versoepeld. Dat is vooral bedoeld om de economie weer wat op gang te brengen.

Het land ging op 25 maart op slot toen er net iets meer dan 600 infecties waren vastgesteld en 10 patiënten waren bezweken. Inmiddels zijn er officieel 35.000 besmettingen met meer dan 1000 doden.Source link