© Copyright ANP 2020
Italië telt laagste aantal nieuwe corona-infecties in zeven weken

ROME (ANP/BLOOMBERG) – Italië heeft het laagste aantal nieuwe coronabesmettingen in zeven weken geteld. Het gaat om 1739 gevallen het laatste etmaal, tegen 2324 een dag eerder.

Daarmee steeg het totaal aantal geregistreerde infecties naar net geen 200.000, aldus de autoriteiten. Ruim een derde van de geïnfecteerden herstelde van de ziekte. Het totaal aantal doden staat inmiddels op bijna 27.000.

Sinds februari zijn in Italië inmiddels 151 Italiaanse artsen overleden aan het coronavirus. Op 9 april was het aantal overleden artsen op honderd gekomen.

Door het terugdringen van het aantal nieuwe gevallen is inmiddels een geleidelijke versoepeling van coronamaatregelen mogelijk. Op 4 mei kunnen de bouw en de industrie weer aan de slag. Twee weken later mogen winkels en musea weer open.



Source link