De Pride Amsterdam, die van 25 juli tot 2 augustus op het programma stond, is afgelast vanwege de coronacrisis. Dat heeft de stichting Amsterdam Gay Pride (AGP) donderdag bekendgemaakt.

“We lopen tegen te veel onzekerheden en beperkingen aan”, aldus scheidend voorzitter Frits Huffnagel van AGP. “Bovendien is een Pride organiseren in een 1,5 meter maatschappij ook niet haalbaar. Volle straat- en pleinfeesten en honderdduizenden mensen op de kade en boten langs de route, dat kan in deze tijd gewoon niet.”

Ook het financiële aspect speelt een rol in het besluit om de Pride uit te stellen. Volgens Huffnagel hebben veel partners van het evenement, voornamelijk de LHTB-horeca, door de coronacrisis geen budget meer voor het organiseren van een Pride-feest of een boot in de parade.

De 25e editie van de Pride wordt een jaar later gehouden. Zij zullen niet op 1 augustus 2020 door de grachten varen tijdens de zogenoemde Canal Pride, maar op 7 augustus 2021. De gemeente Amsterdam heeft de aflopende licentie van de AGP met een jaar verlengd.

Ook financieel komt de gemeente Amsterdam de stichting AGP tegemoet. De organisatoren mogen 80 procent van het ontvangen subsidiebedrag behouden om de verliezen over 2020 te beperken.

Dit bericht wordt aangevuld.Source link