© Copyright ANP 2020
Een derde bemanning Frans vliegdekschip besmet met coronavirus

TOULON (ANP/AFP/RTR) – Ongeveer een derde van de bijna 2000 bemanningsleden van het Franse vliegdekschip Charles de Gaulle is positief getest op het coronavirus, zei het ministerie van Defensie woensdag.

Het ministerie zei dat 1767 bemanningsleden waren getest en uit de resultaten bleek dat minstens 668 van hen besmet waren met het nieuwe coronavirus. Resultaten van de andere tests zijn nog niet binnen.

Het Franse vliegdekschip is zondag twee weken eerder dan verwacht de thuishaven van Toulon binnengelopen. Het schip keerde vervroegd terug toen bleek dat ongeveer 50 bemanningsleden tekenen van het coronavirus vertoonden.

Intensive care

Van de besmette zeelieden liggen er 31 in het ziekenhuis en één op de intensive care.

De Charles de Gaulle vertrok op 21 januari naar het oostelijke Middellandse Zeegebied om Franse militaire operaties tegen islamitische militanten in Irak en Syrië te ondersteunen, voordat het naar de Atlantische Oceaan en vervolgens naar de Oostzee vertrok voor oefeningen.

Het vliegdekschip, dat helikopters en straaljagers aan boord heeft, werd vergezeld door twee fregatten.Source link