© Aangeboden door RTL Nieuws

Vandaag komen aan het eind van de middag opnieuw de meest betrokken ministers bijeen voor crisisoverleg over de aanpak van het coronavirus in Nederland. Na afloop van het crisisberaad is er een persconferentie. Er wordt met spanning uitgekeken naar mogelijke signalen over versoepeling van de maatregelen.

Na afloop zullen om 19.00 uur premier Rutte en minister van Volksgezondheid De Jonge een persconferentie geven. Die persconferentie is rechtstreeks op deze site en RTL4 te volgen.

Maatregelen

De verwachting is dat er na afloop geen nieuwe maatregelen worden aangekondigd. Op de  bijeenkomst van de Ministeriële Commissie Crisisbeheersing (MCCb) zal vooral de laatste informatie van het RIVM worden besproken.

Over eventuele verlenging van de maatregelen die tot 28 april lopen wordt volgende week pas besloten. Wel wordt met spanning uitgekeken of er iets wordt gezegd over de versoepeling van de maatregelen.

De afgelopen tijd was er vooral veel zorg over de ic-capaciteit, maar het aantal ic-opnames loopt terug. Het tekort aan beschermingsmiddelen is nu het belangrijkste probleem dat moet worden opgelost. Ook moet het aantal tests onder zorgpersoneel nog flink worden opgevoerd.

Naar verwachting zullen Rutte en De Jonge op de persbijeenkomst hun waardering uitspreken voor het gedrag van de Nederlanders tijdens de paasdagen. Het overgrote deel van de Nederlanders hield zich aan de opgelegde maatregelen en ging niet massaal naar stranden en bossen.Source link