Koningsdag wordt ‘Woningsdag’, met onder meer een digitale kleedjesmarkt en een nationale toost. Ook kunnen kinderen een tekening of brief voor de koning maken. Die worden gebundeld en overhandigd door Ali B, meldt de bond waar 300 Oranje-verenigingen bij zijn aangesloten.

Ook doet de KBOV een oproep aan iedereen om de vlag uit te hangen op deze dag: “Voor de jarige koningen voor elkaar. Voor het zorgpersoneel, voor de onderwijzers, voor iedereen die zich inzet voor de samenleving. Ook vragen we of overal tussen 9.45 en 10.00 de klokken geluid kunnen worden als teken van verbinding, verdriet en vreugde.”

Om 10.00 begint de Nationale Aubade met het zingen van het Wilhelmus. Daarna zal burgemeester van Gouda Pieter Verhoeve de koning feliciteren vanuit het stadhuis van zijn stad.Source link