© Copyright ANP 2020
Onderzoek naar evacuatie woonzorgcentrum om corona-uitbraak

GROESBEEK (ANP) – Zorgorganisatie ZZG zorggroep uit Groesbeek laat een onafhankelijk onderzoek doen wat er is gebeurd in woonzorgcentrum Mookerhof, een van de 26 zorglocaties van de groep. De 24 dementerende oudere bewoners van Mookerhof moesten in het paasweekeinde plotseling naar een andere locatie, omdat passende zorg in hun eigen gebouw door een grote uitbraak van het coronavirus niet meer mogelijk was.

“Mookerhof had te maken met een grote en vroege besmettingshaard van het Covid 19-virus”, aldus het bestuur van ZZG zorggroep in een verklaring dinsdag. “Dat leidde tot mindere kwaliteit van zorg en onvoldoende veiligheid voor bewoners en medewerkers.” Zes bewoners en 20 van de 34 medewerkers zijn positief getest op corona. Het onderzoek moet onder andere uitwijzen hoe het virus zich zo breed in het gloednieuwe gebouw kon verspreiden.

De bewoners verblijven voorlopig in een ander gebouw van de zorggroep in Groesbeek.Source link