In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

Naar verluidt komt vrijdag de Opperste Volksvergadering bijeen in Noord-Korea. Dit is officieel de hoogste machtsinstantie van het land. Bijna 700 parlementairs komen maximaal twee keer per jaar samen en dan vooral om de beslissingen goed te keuren die al door de heersende Arbeiderspartij werden genomen.

De groot vraag is of de coronacrisis een onderdeel van de vergadering zal zijn. Hoe het land dit virus aanpakt en hoe dat verschilt met Zuid-Korea, vragen wij aan hoogleraar Koreastudies, Remco Breuker.

Abonneer je op de podcast

Je kunt je ook gratis abonneren op deze podcast. Voor iOS-gebruikers kan dat via Apple Podcasts en Spotify. Mocht je een Android-telefoon hebben, dan kun je de podcast beluisteren door in een gedownloade podcastapp te zoeken op NU.nl.

Je vindt deze podcast elke maandag tot en met vrijdag om 6.00 uur op NU.nl.Source link