BALTIMORE (ANP/AFP) – In de Verenigde Staten zijn in de afgelopen 24 uur bijna 2000 mensen overleden aan het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins University. In geen enkel ander land stierven binnen een etmaal zoveel mensen aan de gevolgen van het longvirus: 1939.

Het Amerikaanse dodental als gevolg van het virus bedraagt door de nieuwe cijfers 12.722. Alleen in Italië (17.127) en in Spanje (13.798) zijn tot nu toe meer mensen omgekomen sinds het begin van de pandemie.

Het aantal besmettingen in de VS nam ook fors toe en bedraagt nu 396.223. Dat zijn er bijna 30.000 meer dan een dag geleden. Meer dan een kwart van het aantal wereldwijd vastgestelde ziektegevallen is in de VS geregistreerd. “Amerika blijft meer tests uitvoeren dan enig ander land ter wereld en ik denk dat we daarom waarschijnlijk meer gevallen hebben”, zei president Donald Trump dinsdag tijdens persconferentie in het Witte Huis.

De staat New York is het zwaarst getroffen. Daar zijn bijna 5500 mensen gestorven en meer dan 140.000 inwoners geïnfecteerd. Autoriteiten waarschuwden vorige week nog dat tussen de 100.000 en 240.000 Amerikanen kunnen sterven aan het coronavirus.Source link